Arheologia gandirii istorice si politice O teorie hipercritica a societatii si cunoasterii moderne - Lucian POPESCU Editura Științifică Lumen Libraria Virtuala LUMEN

ISBN 9789731664187

Ambalaj unitar: 1 buc
Pachet 1 buc.
670 vizualizari

×

Din pacate, acest produs nu mai face parte din oferta Libraria virtuala LUMEN


Produs momentan indisponibil
Solicita o oferta!

 

Cartea domnului Lucian Mircea Popescu, “Arheologia gandirii istorice si politice: O teorie hipercritica a societatii si cunoasterii moderne” este un proiect mult mai ambitios decat o spune titlul.
Intr-adevar, ea isi propune de fapt nu atat sa prezinte anumite aspecte apartinand unui trecut explorabil arheologic in sens foucaultian, cat sa fundamenteze cunoasterea istorica dintr-o perspectiva hipercritica.
Spre deosebire de stiinta, cunoasterea istorica e legata de intelegere, de perceptie si de un mod particular de a gandi.
Totodata aceasta cunoastere istorica nu este atat legata de legile de manifestare ale umanului, cat de o acomodare a gandirii noastre cu datele si conditiile mentale dintr-o epoca, ceea ce, trebuie sa observam, intr-un fel sau altul conduce spre teoriile semnului si interpretarii (semiotica/semiologie si hermeneutica) si alatura observatiei, naratiunea. (Aurel CODOBAN)

Info Transport - Click pentru detalii