Patriarhatul, subordonarea femeii si violenta domestica - Diana Loredana HOGAS Editura Științifică Lumen Libraria Virtuala LUMEN

ISBN 9789731662084
EAN/SKU: 196

Ambalaj unitar: 1 buc
Pachet 1 buc.
740 vizualizari
Disponibilitate:
Grabeste-te! Ultimele 2 buc. in stoc


Pret vechi:
47.26 Lei
Doar 42.97 Lei
Include 5.00% TVA
Selecteaza cantitatea
 

Violenta domestica este un fenomen universal fiind prezent pretutindeni, de la cele mai mici asezari umane pana la cele mai mari orase, de la tarile in curs de dezvoltare pana la cele mai dezvoltate.
Violenta domestica nu este un mit si nici un fenomen de dimensiuni nesemnificative.
O „auzim” zilnic din mass-media, ne confruntam cu ea in scene surprinse fugitiv pe strada, iar uneori patrunde in casele noastre datorita zidurilor prea subtiri a apartamentelor de bloc, ca o realitate transanta, cruda, pe care nu o putem accepta dar pe care in mica masura o putem controla ca indivizi.
(Autoarea)


EVENIMENTE


APARIŢIE EDITORIALĂ - DE ACELAŞI AUTOR

LUMEN Libraria Virtuala Stiintifica Patriarhatul, subordonarea femeii si violenta domesticaUn nou volum semnat Diana Loredana HOGAŞ, intitulat Prevenirea și sancționarea violenței domestice prin normele dreptului penal, urmăreşte violenţa domestică ca fenomen universal, fiind prezent pretutindeni, de la cele mai mici aşezări umane până la cele mai mari oraşe, de la ţările în curs de dezvoltare până la cele mai dezvoltate.
Violenţa domestică nu este un mit şi nici un fenomen de dimensiuni nesemnificative.
Amploarea violenţei intrafamiliale constituie în prezent una dintre cele mai grave probleme sociale cu care se confruntă societăţile contemporane, inclusiv România.
Având în componenţa sa toate formele de agresiune care se exercită în cadrul căminului (maltratarea partenerei / partenerului de cuplu, abuzul contra copiilor, părinţilor, bătrânilor sau altor rude, incestul, violul etc.), această formă largă de violenţă se adaugă valului de agresiuni exercitate în afara familiei, contribuind astfel la un climat social dominat de anxietate, teamă şi durere.

DESPRE AUTOR


LUMEN Libraria Virtuala Stiintifica Patriarhatul, subordonarea femeii si violenta domestica

DIANA LOREDANA HOGAŞ este absolventă a facultăţilor de drept şi de asistenţă socială şi sociologie, este master in drept şi relaţii umane şi comunicare şi doctor în dreptul comerţului internaţional a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.
A publicat în calitate de autor sau coautor un număr de 7 volume în domenii precum violenţa în familie, franciza şi arbitrajul internaţional.
La Editura Științifică LUMEN autoarea a publicat volumele Patriarhatul, subordonarea femeii și violența domestică (2010), Prevenirea și sancționarea violenței domestic prin normele dreptului penal (2010), Pe tărâmul francizei: introducere în contractul de franciză (2012), Hotărârea arbitrală în litigiile de comerţ internaţional (2014).

Vezi detalii...

Info Transport - Click pentru detalii